Wednesday, 9 November 2011

bersedih .

mmg benar kata pepatah . kawan ketawa ramai . kawan menangis sendiri . setuju sangat dgn pepatah nie . x tau laa . selalu berfikir apa yg saya buat sampai orang lain x puaspuas mengata , mengutuk saya . i know im not perfect but at least can respect me bha kan . bila saya sedih no one beside me for accompany me . im really really alone right now , but mujur ada sham . dia yg selalu push saya dgn katakata semangat . tp sjujurnya saya x boleh lupakan semua tuh , perit oke . payah . x tau la napa saya boleh luah mcm tu jek dgn sham . kekadang biol jugak aku nie but its oke kata dia :) . :( , saya just mau mcm orang lain yg ada kehidupan yg oke . just itu . sampai ternangisnangis fikir napa diorang buad mcm tuh dgn saya . :(







sakit hati .

dgrdgr mcm ada yg x puas hati dgn saya . ada yg benci saya dan ada yg burukburukkan saya . x kisah sebenarnya sbb yg mengata tuh ada pandang diri di cermin dullu ka ? cantik sangat ka diorang ? perfect sangat ka diorang ? hebad sangat ka diorang sampai mau judge diri orang . adoii buruknya perangai kalau di tanam dalam diri . sedarsedar la weii kita nie ciptaan ALLAH jugak , samasama juga kita bnafas di bumi nie . kalau rasa x puas hati cakap straight depa saya . buat apa mau selindung right ? saya mengaku saya x selawa secantik kamu tapi at least saya x bawak mulut sana sini cerita keburukan or aib seseorang . adede merosot ! . diri aku , suka hati aku la nak buad apa , mau judge diri aku kenapa ? napa x judge jee familifamili korang sendiri ? ya kamu la cantik kamu la hensem . x suka la orang mcm nie , my daddy said . if ada seeorang yg x suka and hate u so much means ada sesuatu yg dia cemburu yg dia sendiri x ada or x dapat capai . just sabar sbb sabar itu akan di menangkan dgn sesuatu yg indah :) yeay saya trust statement itu . seseorang yg pernah dia tinggalkan , dia pasti akan mencarinya kembali . hanya perlu tunggu masa :)


nie saya . saya kan x lawa mcm korang , korang tuh GOJERS , la katakan . :)
kalau x suka boleh blah sbb saya pun x perlu orang mcm awak :)






bahagia dgn HISHAM :)



Monday, 7 November 2011

aidil adha :)


dgn mummy NORIDAH BINTI MOHD ALI . :)



nie adek . adek saya lagi lawa dr saya . hhe . nama dia NURFARAHAIN SULAIMAN


ni time kitaorang sefamili g beraya rumah aunty . x miss . tahuntahun mesti kami pergi rumah aunty . dia pandai masak tau . Dia chef d SABAH HOTEL . hotel terkemuka d SANDAKAN .





best dapat jenjalan g rumah keluarga :)


Sunday, 6 November 2011

outing .

shari sebelum raya dah decide dgn mumy mau jalanjalan sampai mlm . oke first kami rancang mau jalan awal siket . tapi terpaksa postpone sbb hujan x hentihenti . then pukul 12.3o hujan dah beransur reda . saya ain mumy apalagi , bgegas bsiap . hehehehe . first kitaorang jalan g mkn kfc tapi punyalah hal sbb kfc tuh mengalami masalah gangguan air . siot !






then kitaorang g SABAH HOTEL lepak sambil tunggu kakak ipar balik kejaa . best woo !






hhe kol member tanya gerakan besok ...





wei esok raya haji beb !!!!

Thursday, 3 November 2011

puas di pijak

4 nov . tarikh keluarnya keputusan bagi semua budakbudak uitm . awalawal pagi lagik sham kol tanya result brapa , saya x bagi tau dia sbb belum cek lagi pun . tibatiba dia ingat kan saya tentang perjanjian kami . huh perjanjian ? eh lupa ka . ? ya mmg kami ada perjanjian masu dip samasama . amik course samasama . isi permohonan samasama . tapi saya rasa smua tu dah x da guna lagi . napa dia mau ingat kan saya . ??

bosan kena pijak . so for those yg ada niat mau balas dendam or buad something bad terhadap ku . silakan . saya TIDAK GENTAR . silakan lakukan kalau etuh mmg niat kamu . jalankan sejja niat kamu mau buad saya hancur ! saya sama sekali tidak takut . cakap la apa kamu mau cakap , saya tidak peduli , kamu tiada hak mau judge sepaa saya . saya bukan sepasepa kamu pun . buad pa mau judge saya ?


kamu x kenal pun saya siapa kan ? fikirfikir la yaa . mmg ada yg x suka saya sekarang tapi saya x kisah sgt derrrrr :)

Wednesday, 2 November 2011

insyallah :(

selagi saya boleh pertahankan . insyallah saya pertahankan . banyak yang benci saya buad masa ini , x da siapa yg ada untuk support saya skg . kebenaran pasti akan terjawab kalau mmg betul saya yg salah . mudahmudahan TUHAN tunjuk kan saya kebenaran yg jelas . saya akan bukti kan yg saya tidak salah !!
sesiapa yg benci saya . thanks banyak banyak :) .

sedih bila dengar ada orang panggil saya BITCH :(

napa mesti saya ? saya yg salah ka ? rasarasa nya saya x pena kacau hidop org lain . tapi x tau la kalau ada org rasa sampai saya nie penganggu hidup dorg . tapi at least x yah panggil bitch pun dah cukup kan . BITCH tuh kan pkataan paling keji dari segi permanusiaan . napa perlu panggil saya mcm tuh . saya hanya mampu diam dan diam jaa . tuhan tahu apa yg saya rasa skg hanya ALLAH ja yg tahu btapa hancur nya saya skg . mesti ada yg tergelak . semoga ALLAH mbalas baik setiap perbuatan mereka .