Wednesday, 28 December 2011

assalamualaikum (:

 hye (: ! today rasa lebih ok sbb jumpa kawan lama and bestie (: . almost 1 year x jumpa tau . sudah tentu rindu yg teramat . first plan nak jumpa  JUE , SUE , dan DIJA jaa . tapi tetiba tringat dgn sorang lagik my girl . ESNALIN . trus suruh DIJA kol dia suruh turun KFC .kbetulan kami dah siap stay COOL CITY . so pegi lah KFC memendangkan semua kami tringin sangat nak makan KFC . x banyak gambar kami amik sbb masing masing dengan cerita masing masing sampai x sempat nak gamba . time otw nak g KFC terserempak dgn PYAN , AFIFI and other cuzzie diorang . hhe bbual jap then got to go sbb nalin dah nak dekat KFC . (:


nie kitaorang baru jumpa [padahal 1 UiTM sajaa pon nya . hihiw . saja nak mengada ]


nie nak kenalkan . baju hitam tuh SULIANA . baju pink tuh JUADA (: dorg nie teman gua masa form 2 until now . lama kan (: ?


hah nie lah kawan sha . nama dia ESNALIN . dia nie la yg sha x jumpa dah hampir setahun . baru dapat jumpa . rindu kau sgt sgt nalin ): .



actually ada sorang lagik kawan . tapi dia x suka amik gamba jadi kami pon x leh mau paksa . hhe nama dia HADIJAH . apa apa pun aku sayang kau d (:


best sgt sgt . nnt plan nak outing lagik this friday . hopefully jadik laa (: sbb ahad dah nak balik UiTM dah ): 








Tuesday, 27 December 2011

2 hari .

 2 hari . napa aku letak tajuk 2 hari . sbb sudah 2 hari aku jalani kehidupan harian tanpa mu , mmg agak susah . sgt . masih x habis fikir napa semua nie . aku tahu mungkin kau ada sebab , sebab tu lah aku x salahkan kau , serius sgt pelik sebab sebelum nie kita oke wei , sgt oke . x pena gaduh . sgt oke . but why kau sent text d fb mcm tuh dgn aku ? masih x dapt trima kenyataan ):

aku tahu , ada people yg suka dgn keadaan aku mcm aku especially for those yg sangat benci aku . aku tahu . tergelak besar lah diorang skg . tidak apa . kamu menang dan sentiasa menang . kamu angkatlah bumi ini oke





WAITING WAITING WAITING ):





Sunday, 25 December 2011

sentiasa sentiasa dan sentiasa

u know what . since kau cakap kau mau clash dgn aku . aku betul betul x habis fikir why . aku inbox kau kat FB then kau cakap marah marah  'stay away from my life because im playboy'  . why ? adakah sebab kau jadik exco for mlm pm buat kau btindak mcm nie ?  napa kau cakap macam tuh ah ? kau x mau aku tambah sakit ka ? or kau x mau sakitkan aku ? if  your answer is yes then i respect ur decision . sangat kecewa tapi its oke . aku x boleh mau paksa kan (: . just want u to know , apa pun kau cakap aku tetap sayang kau . aku sendiri pun x tau macam mana aku boleh jadik sayang dengan kau .

   please . *MARK MY WORD* . AKU AKAN DUDUK DI MANA TEMPAT KITA SELALU DUDUK SUPAYA KAU TAHU YANG AKU SENTIASA MENANTIKAN MU DI SITU ):  i know u mungkin benci tapi inilah kenyataan . I JUST MISS U ): thats all . hope u understand .




ALWAYS WAITING FOR YOU....







Wednesday, 9 November 2011

bersedih .

mmg benar kata pepatah . kawan ketawa ramai . kawan menangis sendiri . setuju sangat dgn pepatah nie . x tau laa . selalu berfikir apa yg saya buat sampai orang lain x puaspuas mengata , mengutuk saya . i know im not perfect but at least can respect me bha kan . bila saya sedih no one beside me for accompany me . im really really alone right now , but mujur ada sham . dia yg selalu push saya dgn katakata semangat . tp sjujurnya saya x boleh lupakan semua tuh , perit oke . payah . x tau la napa saya boleh luah mcm tu jek dgn sham . kekadang biol jugak aku nie but its oke kata dia :) . :( , saya just mau mcm orang lain yg ada kehidupan yg oke . just itu . sampai ternangisnangis fikir napa diorang buad mcm tuh dgn saya . :(







sakit hati .

dgrdgr mcm ada yg x puas hati dgn saya . ada yg benci saya dan ada yg burukburukkan saya . x kisah sebenarnya sbb yg mengata tuh ada pandang diri di cermin dullu ka ? cantik sangat ka diorang ? perfect sangat ka diorang ? hebad sangat ka diorang sampai mau judge diri orang . adoii buruknya perangai kalau di tanam dalam diri . sedarsedar la weii kita nie ciptaan ALLAH jugak , samasama juga kita bnafas di bumi nie . kalau rasa x puas hati cakap straight depa saya . buat apa mau selindung right ? saya mengaku saya x selawa secantik kamu tapi at least saya x bawak mulut sana sini cerita keburukan or aib seseorang . adede merosot ! . diri aku , suka hati aku la nak buad apa , mau judge diri aku kenapa ? napa x judge jee familifamili korang sendiri ? ya kamu la cantik kamu la hensem . x suka la orang mcm nie , my daddy said . if ada seeorang yg x suka and hate u so much means ada sesuatu yg dia cemburu yg dia sendiri x ada or x dapat capai . just sabar sbb sabar itu akan di menangkan dgn sesuatu yg indah :) yeay saya trust statement itu . seseorang yg pernah dia tinggalkan , dia pasti akan mencarinya kembali . hanya perlu tunggu masa :)


nie saya . saya kan x lawa mcm korang , korang tuh GOJERS , la katakan . :)
kalau x suka boleh blah sbb saya pun x perlu orang mcm awak :)






bahagia dgn HISHAM :)



Monday, 7 November 2011

aidil adha :)


dgn mummy NORIDAH BINTI MOHD ALI . :)



nie adek . adek saya lagi lawa dr saya . hhe . nama dia NURFARAHAIN SULAIMAN


ni time kitaorang sefamili g beraya rumah aunty . x miss . tahuntahun mesti kami pergi rumah aunty . dia pandai masak tau . Dia chef d SABAH HOTEL . hotel terkemuka d SANDAKAN .





best dapat jenjalan g rumah keluarga :)


Sunday, 6 November 2011

outing .

shari sebelum raya dah decide dgn mumy mau jalanjalan sampai mlm . oke first kami rancang mau jalan awal siket . tapi terpaksa postpone sbb hujan x hentihenti . then pukul 12.3o hujan dah beransur reda . saya ain mumy apalagi , bgegas bsiap . hehehehe . first kitaorang jalan g mkn kfc tapi punyalah hal sbb kfc tuh mengalami masalah gangguan air . siot !






then kitaorang g SABAH HOTEL lepak sambil tunggu kakak ipar balik kejaa . best woo !






hhe kol member tanya gerakan besok ...





wei esok raya haji beb !!!!

Thursday, 3 November 2011

puas di pijak

4 nov . tarikh keluarnya keputusan bagi semua budakbudak uitm . awalawal pagi lagik sham kol tanya result brapa , saya x bagi tau dia sbb belum cek lagi pun . tibatiba dia ingat kan saya tentang perjanjian kami . huh perjanjian ? eh lupa ka . ? ya mmg kami ada perjanjian masu dip samasama . amik course samasama . isi permohonan samasama . tapi saya rasa smua tu dah x da guna lagi . napa dia mau ingat kan saya . ??

bosan kena pijak . so for those yg ada niat mau balas dendam or buad something bad terhadap ku . silakan . saya TIDAK GENTAR . silakan lakukan kalau etuh mmg niat kamu . jalankan sejja niat kamu mau buad saya hancur ! saya sama sekali tidak takut . cakap la apa kamu mau cakap , saya tidak peduli , kamu tiada hak mau judge sepaa saya . saya bukan sepasepa kamu pun . buad pa mau judge saya ?


kamu x kenal pun saya siapa kan ? fikirfikir la yaa . mmg ada yg x suka saya sekarang tapi saya x kisah sgt derrrrr :)

Wednesday, 2 November 2011

insyallah :(

selagi saya boleh pertahankan . insyallah saya pertahankan . banyak yang benci saya buad masa ini , x da siapa yg ada untuk support saya skg . kebenaran pasti akan terjawab kalau mmg betul saya yg salah . mudahmudahan TUHAN tunjuk kan saya kebenaran yg jelas . saya akan bukti kan yg saya tidak salah !!
sesiapa yg benci saya . thanks banyak banyak :) .

sedih bila dengar ada orang panggil saya BITCH :(

napa mesti saya ? saya yg salah ka ? rasarasa nya saya x pena kacau hidop org lain . tapi x tau la kalau ada org rasa sampai saya nie penganggu hidup dorg . tapi at least x yah panggil bitch pun dah cukup kan . BITCH tuh kan pkataan paling keji dari segi permanusiaan . napa perlu panggil saya mcm tuh . saya hanya mampu diam dan diam jaa . tuhan tahu apa yg saya rasa skg hanya ALLAH ja yg tahu btapa hancur nya saya skg . mesti ada yg tergelak . semoga ALLAH mbalas baik setiap perbuatan mereka .

Monday, 31 October 2011

baju kegemaran time kampus :)

masa kampus hour dullu , ada 1 baju nie ntaa napa aku suka sgt pakai . mgkin sbb wana purple kut . hmm tapi x la juga sbb aku dah mmg ada byk wana purple . mungkin cantik bagi ku , sbb nie mumy yg jahitkan khas untuk nursyahirahsulaiman nie . hha seriusly aku suka banget pakai baju nie sampai lec pun prasaan baju nie aku pakai tiaptiap minggu . x miss .


` nie la baju yg aku maksud kan tuh . kalau korg rasa x cantik x paya tengok . buad semak blog aku jeee . bagi aku ia special sbb mcmmcm aku hadapi dgn c purple nie . aku gembira dgn dia . sedih dgn dia .



siap buat reflection lagik . aww !
time buka puasa at rumah dr.zamali pun aku pakai baju nie jugak .



dan final exam pun aku pakai jugak . betapa setia nya dgn c purple nie . aku nak bawak dia turut serta dgn aku time final . biar dia jadi saksi yg aku dah buad the best .



g kelas aku pakai , klas mlm aku pakai , event aku pakai . pokoknya aku syg dia mcm aku syg smua yg terpenting dlm hdop aku :)



last kelas sbelum final exam :)


` setiap benda ada cerita tersendiri . so hargai selagi ia boleh d hargai . :)


Saturday, 29 October 2011

jalanjalan :)

dinner with family , enjoy sbb at least dpt release tension :( yakin sejja bha , jgn tlalu sad . kan ??

amik diri sbelum jalan :) sorry kaka aku pinjam kontex u . hheeee :)



pokoknya enjoy . tadi sempat nmpak couple dinner samasama . jeles la aku weii sbb rindu dgn dia :( . misshimdamnbadly :(


Wednesday, 26 October 2011

nursyahirah binti sulaiman :)

`ni first time aku buad blog smala 17 taon aku bnafas di muka bumi yang serba bulat ini . nama ku nursyahirah sulaiman . d lahirkan pada 28 mei 1993 (mude lagi) . tapi member yg lain panggil aku shasha , ntah la napa dorang suka sgt panggil aku shasha . so dri situ laa wujudnya nama shasha . :) ini shasha .

aku x lawa mcm korang . tapi aku bangga jadi diri ku yang sbenar :) . aku suka jalan dgn kawankawan especially dgn bestie aku c jujue . dia nie la kawan aku satusatu nya . smua msalah aku dia yang tau . dari hujung rambut hingga hujung kaki . ibarat dia nie la nyawa kedua aku . 

/
/
/
/
v

nie la jujue . kawan aku hampir 6 tahun aku kawan dgn dia . nie gambar kitaorang tyme hari graduasi . tyme tuh zamanzaman rock . x pakai tudung . hhe . skg pakai dahh mcm yang korang nengok kat atas tuh . dia nie mmg payah mau bawa bgambar . nie pun dia kena paksa baru mau bgambar . apa pon aku sayang kau jue ! <3 eu bestie :)

Tuesday, 18 October 2011

                              second day d uitm . pas hbis dari ceramah agama . singgah kop jap . :)